supporters

Saturday, July 24, 2010

bila..

da agak lama blog ini tidak berbunyi
dalam kata makna mungkin menyenangkan segelintir dan sebaliknya
aku terlalu dibizikan sepanjang praktikal ini
berada di thoyyib bio engineering
memang banyak mengajar aku
lagi2 bila owner merangkap CEO syarikat ajak lepak berkongsi ilmu
dan kadang2 berlawak dengan aku (aku rasa tidak ramai ada peluang begitu)
1 hal yg akan aku ingat dari Tuan Haji " takut pada Allah sahaja.."
buatkan aku lebih banyak belajar tentang khilaf diri selama ini
bersyukur aku dpertemu dengan Tuan Haji dalam saat aku dalam perjalanan mencari diri yang semakin hilang

sepanjang di nilai (dulu sangat asing ditelinga)
aku di ajar bikin formula kurus, cantik, slim, bergaya, taff
bikin formula yang bisa bagi kegembiraan pada semua
rasional semua suka sempurna
jadi aku ciptakan hasil2 yang semampu aku
kerana aku gembira bila aku mampu gembirakan yang lain

cuma dalam tempoh2 penghujung ini
au rasa hilang dan melayang fokus
tidak tahu apa atau bagaimana puncanya
aku keliru
hal apa sebenar terjadi??
bila sahabat menegur " pipi kau cengkung..kau sudah kurus"..
aku "errr"..
bila kak admin sapa " diet eh??nampak da tak berisi cam dulu"
aku "takdela kak"..buat2 senyum

adakah formula aku benar2 menjadi
atau aku sebenarnya..aku sendiri tidak faham
sehingga pada saat malam tadi aku bermimpi
kata orang tua2 bila kita bermimpi tentang seseorang
tandanya...KAU RINDUKAN DIA!
mungkin benar kerana sepanjang menjadi seorang abang
aku nampak itu di minda setiap adik2 aku
sampai mengigau menyebut nama mama dan abah

mainan tidur itu begini
aku didatangi oleh adik insan itu
pada saat aku berada di rumah kazen sedang berkenduri (padahal kazen aku dah ada anak pun sekarang)
di ajaknya aku pulang ke rumahnya semata untuk melihat insan itu sedang sakit dibahagian kakinya
anehkan..dan..
aku sanggup memandu dari rumah kazen itu dalam perjalanan memakan masa 3 jam
tetapi mimpi itu berakhir disitu
tanpa sempat aku tiba dirumahnya
tanpa melihat insan itu yang dimimpi aku sedang sakit
apa tandanya??
aku sendiri keliru
adakah aku sedang merindu???
hurm..

p/s ; harus sedar apa2 tiada makna..semua sudah jelas..hal dulu sudah menjadi sejarah bagi insan itu..aku sudah tidak perlu ada!

6 comments:

kerist3rbang said...

~sapekah insan itu??...alah, tdur mainan mimpi...~

p/s: ko da kurus sgt ker???meh cni formula ko tu...jgn kurus sorg2..aku pon nk kurus gak!!!

sangai biru said...

shikin; spkah insan itu??jeng2..hehe..mane aku tau..da dorg dok ckp aku da kurus..aku pon xnmpk..hee

kerist3rbang said...

~meh r cni ko nyew formula tu..eh, ade post kosong kt ukm...try r mintk..

sangai biru said...

shikin; aku da isi on9..tp xle sent..klu aku anta hard copynyer ble ke?

kerist3rbang said...

try la hantar hardcopy..smtre tu ko wat online gak....semoga semuanya ok....ko amik post ape?

sangai biru said...

shikin; pegawai penyelidk, pegawai sains, penolong pegawai sains..ntahler dpt ke x..huhu

Disqus for tudungsajibiru

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails